Nacht van de nacht

Het laatste weekend van oktober werd de klok weer terug gezet naar gewone tijd. Tevens is het dan de Nacht van de Nacht.

Het begint onderhand traditie te worden dat wij dan aanwezig zijn op Stadsboerderij de Balijhoeve met onze knutseltafel. We hebben sinds kort voorlichtingsborden met daarop allerhande verhalen, feiten en leuke weetjes over vleermuizen. Zo kunnen de ouders ook wat opsteken tijdens het knutselen van de kinderen. En als de informatie op de borden niet voldoende is hebben we ook een tafel met folders en bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen aan de leden van het vleermuisplatform.

Als er voldoende animo is gaan we met een groep naar buiten om naar vleermuizen te luisteren en ze hopelijk ook te zien. Tijdens de wandeling wordt er ook het een en ander uitgelegd en bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen.

En animo was er voldoende dit jaar. Ruim 40 personen kwamen naar de Balijhoeve. Ik heb amper stil kunnen zitten en ben drie keer met een groep rond gelopen. Alle drie de keren hebben we vleermuizen gehoord en zelfs gezien. Meestal tot groot leedvermaak van de jeugdigen die veel beter in het donker kunnen zien dan de wat ouderen (zoals ook ondergetekende). Vragen werden er genoeg gesteld, de meeste heb ik kunnen beantwoorden.

Na zo’n avondje informatie verstrekken zijn we moe maar voldaan weer huiswaarts gegaan.