Bathopper metingen

Dankzij een enorme verbetering in de techniek kunnen we tegenwoordig volautomatisch metingen uit laten voeren. Het apparaat dat we daarvoor gebruiken is een batlogger en het proces van het meten op verschillende locaties noemen we bathoppen.

Bij het bathoppen gaat de batlogger van adres naar adres. Op uw adres voert het apparaat twee avonden een meting uit en wordt dan door u naar de volgende gebracht.

Na vijf adressen komt de batlogger even naar de coördinator. Daar worden de gegevens opgeslagen en dan brengt hij de batlogger naar het eerste adres van de volgende rondreis.

We proberen om de adressen in een bathop-rondje niet meer dan één wijk van elkaar vandaan te plannen. Maar we willen wel zo veel mogelijk verschillende plekken in Zoetermeer bereiken en we hebben nog niet overal vrijwilligers.

De interpretatie van de metingen is een vak apart. We worden er, met de tijd, steeds beter in maar het is nog altijd een enorme klus. In de winter, als de vleermuizen in winterslaap zijn, maken we van al deze metingen een rapport. En als u meedoet met de bathopper metingen dan kunt u dat rapport ook via de mail toegezonden krijgen.

Wilt u meedoen? Schrijf u in door middel van het contactformulier.

Wij zetten ons in voor het welzijn van vleermuizen.